søndag 15. mars 2009

Se de første bildene av kattungene!

I dag er kattungene våre 19 dager gamle, og vokser så det knaker!
De har alle åpnet sine øyne, og titter utforskende og nyskjerrige ut på alt det nye som finnes utenfor kattungekassen.

Berta vil fremdeles ha kattungene sine i stua, men vi måtte finne frem en større kasse til dem, for det begynte å bli trangt om plassen i reiseburet vi brukte til å begynne med. Kattungene klarte å kravle seg over kanten på buret og Berta ble litt stresset av det, men så snart vi fant frem et Atlas car- bur, så roet hun seg.
Det er nok ikke lenge til vi kan sette opp hvalpegården, slik at de kan få farte rundt av seg selv.

Jentene mine synes det er kjempegøy å ha små kattunger i hus, og jeg tror nok at dette kullet kommer til å bli veldig godt sosialisert helt fra starten av;)
Kattungene synes det er helt greit å bli dullet med, og de elsker å rulle rundt på ryggen og bli klødd på magen.

Fargene og tegningene på kattungene er også kommet godt til syne, og jeg må si at jeg er veldig fornøyd. Bortsett fra lille Baby Belle, som blir feiltegnet, og som har en helt annen kroppsbygning enn de andre, så ser dette ut til å bli et veldig jevnt kull med fine markeringer, som fint holder til utstilling. Hverken Bacchus, den blå mittedgutten eller Bella Donna, den blå bicolourjenta, ser ut til å få noen flekker på steder de ikke skal ha :) Det gjenstår å se om Bacchus' strime under buken er fin, og om det kommer til å dukke opp hvitt nedenfor ørene på Bella Donna, men dette kan ta tid. Kattungene er gode og runde i hodene sine, og ser ut som små deilige isbjørner.

Vi har hatt besøk av en veldig trivelig familie som kunne tenke seg å bli forverter for en av kattungene, og om Bella Donna fortsetter med å utvikle seg bra, blir det henne vi beholder i oppdrettet. Jeg liker veldig godt uttrykket hennes, og så har hun en god og kraftig benstamme i tillegg til å være nest størst i kullet. Som svenskene sier : "Vi holder tummorna för henne!";)

Lille Baby Belle går det fremover med:) Hun øker jevnt i vekt, med samme daglige vektøkning som de andre, selv om hun fremdeles henger litt etter totalt sett.
Hun ser annerledes ut enn de andre, og har en spinklere kroppsbygning, men er til gjengjeld utrolig søt! Hun ser ut til å få en veldig god pelskvalitet, men hun er feiltegnet- dvs at hun har hvitt på ørene sine, og så får hun farget hake, noe som gjør at hun ikke kan stilles ut. Jeg håndmater henne fremdeles, men hun drikker også litt av Berta. Etter at hun har fått mat, ruller hun seg rundt på ryggen og skal bli klødd på magen, og maler høyt. En riktig kosepus! Hun blir nok en perfekt kosekatt for rett familie.

Jeg er også godt fornøyd med vekten på kattungene mine, og slik ser vektkurven ut i dag, 19 dager gamle:

15.03.2009 Vekt

1. Boom Bastic RAGn 396g
2. Bella Donna RAGa03 400g
3. Baltazar RAGa 372g
4. Bumble Bee RAGa 408g
5. Bacchus RAGa04 360g
6. Baby Belle RAGn 03 286g


Her kommer litt bilder av kattungene, to uker gamle:


Boom Bastic RAGn, brun colourpoint guttBella Donna RAGa03, blå bicolour jente
Baltazar RAGa, blå colourpoint gutt
Bumble Bee RAGa, blå colourpointgutt
Bacchus RAGa04, blå mitted guttBaby Belle RAGn03, brun bicolour ragdoll (mid high white)Slik det ligger an i dag, har jeg interessenter på alle katttungene mine, altså folk som har stått på interesseliste en god stund før kullet ble født.
Før jeg kommer til å ta noen avgjørelser på hvilken kattunge som skal flytte til hvilken familie, ønsker jeg å se hvordan kattungene utvikler seg, både i personlighet og i type, da det er noen som ønsker utstillingskatt, og andre kun kosekatt. Jeg synes det er utrolig viktig å finne rett hjem til rett kattunge, og derfor venter jeg til kattungene er ca 6 uker gamle før jeg bestemmer meg.
Det ser ut til at alle kattungene kommer til å flytte til familier som bor her i nærheten, bortsett fra at en av guttene skal flytte til Oslo til familien som kjøpte Alessi av meg for 2 år siden. Alessi døde desverre i en tragisk ulykke i høst, og derfor tilbyr jeg familien å få førstevalget på hannkatt fra dette kullet. Jeg håper at denne gutten kan bli like snill og kosete og familiekjær som Alessi var.

Jeg skal prøve å ta bilder en gang i uken og legge ut, men jeg kan ikke love noe 100%.
Tiden fremover kommer til å bli travel for meg, da jeg nettopp har fått meg ny jobb. Jeg er blitt tilbudt en fast full stilling på Con Calore zoo ved IKEA-senteret her i Stavanger, og jeg gleder meg til å begynne. Jeg tror dette er det rette for meg, og at jeg vil trives i jobben. Jeg kommer vel til å jobbe dobbelt nå til å begynne med, siden jeg har oppsigelsestid i barnehagen jeg jobber i nå- det blir nok travelt, men alt går jo for en stund iallefall:) Det blir nok trist å forlate barnehagen, der jeg har jobbet i 5 år, men jeg er sikker på at de kommer til å finne en flink person som kan overta etter meg.

Min katteklubb RORAK, skal også arrangere utstilling i påsken, i Frøyhallen på Kverneland, så det er mye å gjøre der med tanke på planlegging og forberedning siden jeg sitter både i styret og er med i utstillingskomiteen, men det er jo kjempegøy med utstilling!
Jeg anbefaler dere til å komme dit ut for å se hvis dere er hjemme i påsken og bor her i nærheten.
Utstillingen er åpen for publikum fra kl 10-16 tror jeg, og det blir mye fint å se på!

Ha en riktig fin uke alle sammen!

:) Silje

1 kommentar:

Raglady sa...

Hejsan!
Jag var bara tvungen att skriva en kommentar för när jag såg vad kattungarna fått för namn blev jag lite fnissig... Jag har också en B-kull här hemma som föddes den 15/ så jag sitter här och funderar på vilka namn som kommer passa... Å nu ser jag att de namnen jag tänkt mig, heter dina katter. Vad festligt! Baby Belle, Balthazar, Bumble Bee, Boom Bastc (stavat på samma sätt...) Ja, det får nog bli yill att tänka om här hemma;-). Eller också inte ;-D. Allt gott önskar jag dig med nytt jobb, kattutställning, kattbebisar och allt!