onsdag 4. februar 2009

Santi har blitt kastrat!!



I går, 03.02.09, ble Santi kastrat:)
Han er nå blitt far til 5 kull, og har et 6. kull i vente.
(2 katter fra tidligere kull går videre i avl, og muligens en av kattungene i Bertas kull, om noen av dem utmerker seg og har avlskvaliteter. Vi har en koselig familie som ønsker å være forverter, så vi håper at det blir noe bra her.)
Han har i det siste blitt veldig tynn og stresser endel, iogmed at han går sammen med fertile hunnkatter her. Pelsen hans har også blitt pistrete og stygg, og har ikke den kondisjonen han bruker å ha.
Vi har også et problem med ham og Lucky, vår huskatt, at de ikke tåler hverandre, og jeg har nå et håp om at det kan bedre seg etter at han er blitt kastrat.
Når en hannkatt blir slik som dette, synes jeg det er på tide med kastrering. Alle katter fortjener et godt liv, og det å måtte skille mine katter i forskjellige rom, enten fordi at de ikke er venner, eller fordi at hannkatten prøver å pare alt og alle, er ikke noe gøy.
Dette er noen av bakdelene med å ha en fertil hannkatt gående sammen med hunnkatter, men jeg er uansett positivt overrasket over at han har fungert fertil, uten å markere noe særlig i over to år. (Han blir 3 år gammel i april)



Operasjenen gikk iallefall helt fint, og han fikk en full helsesjekk utenom.
Ettersom han har gått raskt ned i vekt og har matt pels, blir man jo litt bekymret, men nå vet jeg at det ikke feiler gutten min noe somhelst:)
Matlysten hans er det iallefall ikke noe galt med, for det første han gjorde da han kom ut av reiseburet, var å slepe seg bort til matskåla, som stod på badet. Der åt han med bakbeina i spagat, og var litt av et syn:D
Han var også veldig flink til å gå på kassen sin.



Han fikk være på badet etter oppvåkningen, fordi at der er varmt, lunt og godt, og ingen høye ting han kunne falle ned fra og skade seg. Katter som har vært i narkose er ofte veldig "groggy" når de våkner og har ikke kontroll på kroppen sin. De kan skade seg stygt om de faller ned fra klorestativet sitt eller andre høyder, så tryggest er å la dem være et sted der de ikke kan skade seg.

han har fått smertestillende, Metacam, som han skal få i tre dager, men han er i fin form og det virker ikke som om han har vondt.

Santi skal nå få leve et godt liv som kastrat, og jeg håper at hormonene hans vil roe seg snart.



Nå ser vi frem til at kattungene skal bli født, og håper på at Santi vil ta seg like godt av sine små denne gangen som han gjorde på forrige kull:)
Vi hadde blitt advart mot å ha hannkatten i nærheten av de nyfødte, i tilfelle reaksjoner, men da vi tilfeldigvis glemte å lukke døra under fødselen, så hoppet han helt naturlig opp i senga vår, der fødekassen stod, og passet på både kattemor og kattunger. Vasket og trøstet, det hele var et veldig rørende syn:)
Santi var en helt naturlig del av kattungenes oppvekst, og han trivdes med det. Derfor skal han også få lov å bidra denne gangen, om han er villig til det.
Jeg veide Berta i dag, og hun har gått opp et helt kilo...Enda har hun 2,5 uker igjen av drektigheten, og hun er trill rund.
Her hjemme har hun fått et nytt kjælenavn, som passer henne godt:
"Tjukkeberta":D

Ingen kommentarer: