søndag 1. februar 2009

En enorm utvikling.(Uke 6 av drektigheten)Denne uka har vært en enorm utviklingsuke for Berta.


Forrige helg så vi at hun var blitt "rundere" i formene, men når vi ser på henne i dag, så er hun allerede blitt veldig stor. Det er vel ganske normalt at magen begynner å vokse når hun er 6 uker på vei, men når hun i tillegg har gått opp 800 g i vekt siden parring 20. desember, og allerede er større enn mitt forrige kulls mamma da hun var dagsventende, har jeg grunn til å tro at dette blir et stort kull.


Jeg sitter med litt blandede følelser for akkurat det, siden et ideelt antall kattunger for en førstegangsfødende kattemamma hadde vært en 3-4 kattunger, men også fordi at det er større fare for komplikasjoner under fødselen. Heldigvis har jeg god dialog med min veterinær, og jeg har også gode venner i klubben som jeg vet stiller opp om det skulle være noe;)


Nå nytter det ikke å ta noen sorger eller gleder på forhånd, vi får bare vente å se hva tiden bringer. Vi gleder oss iallefall til å få smått i hus igjen:D Det begynner å bli lenge siden sist nå!


Berta har iallefall funnet seg ny favorittplass, og det er oppi fruktskåla midt på stuebordet vårt:D


.
Det er ikke lenge til jeg reiser til Bergen på katteshow med Diva:)


jeg har aldri badet henne før, og siden hun har en enorm pels for øyeblikket, og i tillegg en uvant pels, er det lurt å ta et "prøvebad", for å "bli kjent" med pelsen og vite hvor lang tid pelsen tar for å bli perfekt for et show. Det nytter ikke å begynne å eksperimentere et par dager før utstillingen, da man risikerer å gjøre "feil" og må gjøre alt om igjen. Det blir bare stress.


Forrige søndag fikk jeg koselig besøk av Solveig, en perseroppdretter i klubben vår.

Hun hadde med seg sin superdupre "orkanføne" (en trinnløs pelsføhner) og skulle hjelpe meg litt med tørkingen av pelsen.

Med en slik pels som Diva har, så nytter det ikke med en vanlig hårføner, slik jeg har, for å få ut krøllene i pelsen, det må mye kraftigere saker til;)


Det gikk veldig greit å bade Diva. Jeg hadde forventet mer "armer og bein" men hun fant seg i å bli gnidd inn med diverse produkter og skyllet og tørket.

Resultatet ble fantastisk:D

En flott og "fløffy" pels, men best ble resultatet 3 dager etter badet, da hadde pelsen fått "lagt" seg og var slik jeg ville ha pelsen.

Jeg og Solveig satt også og koste oss med kaffe og nystekte boller, og hadde det riktig så trivelig.


Jeg må tydeligvis bake oftere, for bollene fikk bein å gå på da jentene mine også kom inn døra og skulle ha:)

Tusen takk for lånet av føhneren, Solveig. Resultatet blir virkelig bra med en slik føne, og pelsen blir mye fortere tørr!


Det er definitivt en ting som står høyt på ønskelista mi!Ellers har jeg ligget strak ut med feber og halsbetennelse denne uka, og ikke fått gjort noe som helst annet enn å tittet litt på TV og skrevet noen mailer. Det er fælt når man er så slapp i kroppen at man ikke orker å gjøre noe somhelst, men er man syk, så må man prøve å ta det med ro. Heldigvis blir man fort frisk igjen med litt pencilin;) Jeg unner absolutt ingen å være sengeliggende. Eneste som er koselig med det er at alle kattene ligger tett ved din side og holder deg med selskap og strekker ut en trøstendes labb en gang i blant;)2 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig flott en katt, den søte beby magen!

Ragstars sa...

Tusen takk for det, marterenee:)